Tisza-tavi Ökocentrum

2012. május 1-től látogatható a Tisza-tavi Ökocentrum, amely eddig nem látott formában mutatja be a Tisza-tó természeti kincseit, rejtett csodáit. A látogatóközpont hazánk első őshonos fajokat bemutató vízi állatkertje, fő attrakciója az Európa vízi élővilágát bemutató legnagyobb akvárium.

A Tisza-tó vízi világa, ahogy még soha nem láthatta!

Itt olyan élményben lehet részünk, mintha a víz mélyén sétálnánk. Az egymillió liter össztérfogatú akváriumrendszer nem csak méretében, de komplexitásában is egyedi. A forrástól a tó mélyéig mutatja be a fajokat az apró kövi csíktól az egykoron hazánkban élt vízáig. Itt a világ legnagyobb édesvízi halának 2 méteres példányai a látogatók feje fölött úszkálnak!

Érdemes egész napra jönni!

A 3D mozi, a hüllőket és a kétéltűeket bemutató erdei ösvény, a kilátótorony, a gyerek játszószoba, a különleges előadótermek, a látványetetések számtalan élményt ígérnek. A szabadidőparkban érdekes látni  és kipróbálni valók várják az érdeklődőket állatkert kisállat simogatóval, különleges szitakötőház, játszóterek, tájház. A Vízi Sétányon a tó fölött 1500 méter hosszan vezet az út a különböző madárvártákhoz és kilátóhelyekhez, hogy megfigyelhessük az itt élő madarakat anélkül, hogy megzavarták őket. GPS navigációs csónaktúrákra indulva a tó rejtettebb területeit is bebarangolhatjuk önállóan is.

Nyitva a hét minden napján.

3388 Poroszló, Kossuth Lajos u. 41. Telefon: (+36) 36 553-033, info@ttoc.hu, www.ttoc.hu

Close Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük